خرداد
کارما چیست؟
- admin
- 23 خرداد 1398
- بدون نظر
این مفهوم به اصل علت و معلول مربوط می شود اگر به کسی بدی کنی انرژی آن باید متعادل شود زمانی که ما می اندیشیم، سخن میگوییم، یا هر نوع عملی انجام می دهیم آغازگر نیرویی بوده ایم که در نهایت یک عکس العمل به ما نشان خواهد داد. این بازگشت نیرو ممکن است، تعدیل شود، تغییر یابد یا تعلیق شود، اما عموم مردم هرگز قادر نیستند که آن عکس العمل را از بین ببرند. این را می توان چنین نیز معنی کرد که آن شخص زمانی دیگر رفتاری مشابه آن با شما خواهد داشت، یا این که زمانی پیامدهای اعمالتان را درک خواهید کرد و تصمیم خواهید گرفت که نگرش و رفتارتان را عوض کنید.
کارما به این معنا است که در زندگی «وقتی چیزی می کارید، حتماً آن را درو خواهید کرد» تا جاییکه عواقب کامل اعمال خود را درک کنید. قانون کارما اصل علت و معلول، کنش و واکنش، عدالت کیهانی و مسئولیت فردی است، قانون کارما برای سوق دادن شما بعنوان روح در سفر فردیتان در کیهان آغاز می شود. کارما زمانی به پایان می رسد که در توانایی خود برای عشق ورزیدن، کامل شده باشید.
تمام آنچه در این دنیا رخ می دهد در یک حرکت دورانی در حال چرخش است و برای همین است که در اشعار و ادبیات از این عرصه گیتی با نام هایی همچون گردونه و چرخ یاد کرده اند. کارما ها در چرخه زندگی ما ثبت می شوند و حتما روزی به خودمان باز می گردند.
قانون زندگی قانون بوم رنگ هاست هر چی رو که پرتاب کنی تو این دنیا بر می گرده به سمت خودت.
مولانا می فرماید:
سعی کنیم توی این دنیا فکر، گفتار و رفتارمون بهترین خودمون باشه اگر چنین باشه مطمئن باشید بازتابش خوب می شه، اگر زندگیت فکر می کنی سخت شده و آدما بهت سخت می گیرن مطمئن باش نتیجه عمل خودته ، سعی کن رو رفتار، گفتار و فکر خودت کار کنی و بهترین خودت داشته باشی.
متأسفانه یا خوشبختانه سخت در اشتباه هستید اگر فکر کنید قانون کارما دقیقاً به اندازهی بدی که کردین به شما بر میگردد یا دقیقاً به اندازهی کار خوبی که انجام دادین به شما باز می گردد. اساساً قانون کارما برای رشد انسان قرارگرفته شده، شما باید بفهمید وقتی به دیگران عشق میدهید باعث میشید اون فرد حس خوبی داشته باشد. مثلاً شما به فردی که شغلش معلمی است یک کار نیک میکنید این باعث میشود او به دانش آموزان مدرسه بهتر خدمت کند و دانش آموزان مدرسه حس خوبی داشته باشند و این چرخه هی بزرگ و بزرگتر شود پس شما دارین یک دومینو خیلی خیلی بزرگ رو فعال میکنید پس قطعا بازخورد یک کار خوب یا بد دقیقا به اندازه فعل ما نیست.
کارما برای زندگی و رشد ما به عنوان یک انسان خردمند و با محبت، ضروری و حیاتی است زیرا رفتارهایی که با انگیزههای مثبت انجام شوند، باعث خواهند شد که در آینده هم به همین نحوه رفتار کنیم. به بیان دیگر ما با انجام هر کاری، یک بذر رفتاری در خود میکاریم و یک عادت را شکل میدهیم، آن بذر هر چه باشد احتمال این که در آینده نیز به همان صورت رفتار کنیم بیشتر است.
بودا میگفت هر چه با تکرار بیشتری به چیزی فکر کنیم، گرایش ذهنی ما نسبت به آن بیشتر میشود. اگر افکار و انگیزههای بد را به ذهن خود راه دهیم، حالت ذهنی خود را به سمت سوء نیت سوق دادهایم. واژه کلیدی در اینجا «گرایش» است، هر بار که نیت ما ناپسند باشد، گرایشی که نسبت به آن داریم بیشتر میشود و احتمال تکرار رفتارهای بد و آسیب زننده آتی در ما بیشتر میشود. به همین شکل با داشتن افکار و انگیزههای خوب و از روی دلسوزی و سخاوت، ما خود را به یک انسان مهربان، دلسوز و بخشنده تبدیل میکنیم، به عبارت دیگر ما همواره در حال شکل دادن به شخصیت خود هستیم.
برای یاد گرفتن نیتهای خوب، لازم است قبل از انجام هر کاری و رفتاری، به این فکر کنیم که آیا این رفتار میتواند در این زمینه کمککننده باشند نتیجه این برداشت از کارما، می تواند زندگی ما را تغییر دهد زیرا مشخص می کند که هر چقدر هم که رفتارها و عادتهای ما ریشهدار باشند، همیشه توانایی تغییر داریم بر اساس برداشت بودا از کارما، با داشتن نیتها و انگیزههای مثبت، شخصیتی که ما به آن تبدیل میشویم مهربان، دلسوز و بخشنده خواهد بود.