دی
چطور اعتماد به نفس بیشتری داشته باشیم؟
- admin
- 23 دی 1397
- بدون نظر
بالا بردن اعتماد به نفس
چه عواملی بر بالا بردن اعتماد به نفس موثر هستند؟ اعتماد به نفس را نمیتوان مانند برخی قوانین یاد گرفت اما مثبتاندیشی، تمرین، آموزش، کسب دانش و صحبت با سایر افراد روشهای مفیدی برای بالا بردن اعتماد به نفس هستند. اعتماد بهنفس از سلامتی، پذیرش ذهن و بدن (عزتنفس) و ایمان به تواناییها، مهارتها و تجاربتان نشات میگیرد.
اعتماد بهنفس پایین نتیجهی عواملی نظیر ترس از ناشناختهها و انتقاد، ناراضی بودن از ظاهر و بدن خود، مدیریت زمان ضعیف و آماده نبودن، کمبود دانش و شکستهای گذشته است. اعتماد بهنفس و عزتنفس معنای یکسانی ندارند. اعتماد بهنفس احساس ما دربارهی تواناییهایمان برای اجرای قوانین و انجام وظایفمان را نشان میدهد و عزتنفس احساسمان دربارهی خودمان (آیا خود را فرد باارزشی میدانیم یا نه)، طرزفکر و نگاهمان به اطراف را نشان میدهد. در ادامه عوامل موثر در بالا بردن اعتماد به نفس را نام برده و توضیح میدهیم.
عوامل موثر در بالا بردن اعتماد به نفس
برنامهریزی و آمادگی
مردم در شرایط سخت یا جدید اعتماد بهنفس کمی دارند پس مهمترین عامل برای افزایش اعتماد بهنفس آمادگی برای ناشناختهها است. برای مثال اگر برای کار جدیدی درخواست میکنید برای مصاحبه آماده شوید؛ به سوالات و حرفهایی که میخواهید در مصاحبه بگویید فکر کنید، با دوستانتان پاسخها را تمرین کنید و نظر آنها را بپرسید.
یادگیری، آموزش و کسب دانش
یادگیری و تحقیق به ما کمک میکند برای مدیریت شرایط و انجام کارها به تواناییهای خود اعتماد کنیم. اگر بدانیم چگونه و چرا کارها را انجام دهیم اطلاعتمان بیشتر شده، احساس آمادگی میکنیم و در نهایت اعتماد بهنفسمان افزایش مییابد. گاهی یادگیری و کسب دانش اعتماد بهنفسمان را دربارهی تواناییهایمان کم میکند در این صورت باید دانش را با تجربه ترکیب کنیم. هنگامی که از آموختههایمان استفاده میکنیم تئوری را به عمل تبدیل کرده و اعتماد بهنفس را بالا میبریم.
برای مثال هنگامی که زوجین برای اولین بار بچهدار میشوند عصبی شده و اعتماد بهنفسشان کم میشود. آنهای میتوانند با خواندن وبسایتهای مرتبط، خرید کتاب یا صحبت با والدین دیگر در این مورد اطلاعات کسب کنند.
مثبتاندیشی
افکار مثبت یکی از موثرترین راههای افزایش اعتماد بهنفس است.
هلن کلر: خوشبینی باوری است که منجر به موفقیت میشود. هیچ کاری بدون امید و اعتماد بهنفس انجام نمیشود.
بهترین روش برای مثبتنگری برجسته کردن نقاط قوت و موفقیتها و درس گرفتن از ضعفها و اشتباهات است. لیستی از نقاط ضعف و قوت خود بنویسید و برای تواناییهایتان خوشحال باشید و راههای برای برطرف کردن ضعفهایتان پیدا کنید.
- همهی ما اشتباه میکنیم پس به آنها نگرش منفی نداشته باشید بلکه از آنها درس بگیرید.
- تعریف و تمجیدها را بپذیرید و از خودتان تعریف کنید. هنگامی که شما را تحسین میکنند تشکر کنید و از آنها جزییات را بپرسید چه چیزی در شما را دوست دارند؟ موفقیتهایتان را بشناسید و به خودتان جایزه دهید و به خانواده و دوستانتان دربارهی آنها بگویید.
- از انتقادها تجربه کسب کنید. به انتقادات گوش کنید و از آنها به عنوان راهی برای پیشرفت استفاده کنید.
- همیشه شاد باشید و دید مثبتی به زندگی داشته باشید. هنگامی شکایت و انتقاد کنید که لازم است و به شکلی درست این کار را انجام دهید.
صحبت با دیگران و استفاده از راهنمایهایشان
ینس لومباردی: اعتماد بهنفس مسری است و همچنین کمبود اعتماد بهنفس.
معمولا به افراد بااعتماد به نفس جذب میشوید و اعتماد به نفس یکی از ویژگیهای کاریزما است. صحبت کردن و بودن با افراد بااعتماد بهنفس به شما کمک میکند احساس اعتماد بهنفس کنید. از کسانی که در انجام کارهای و رسیدن به اهدافشان موفق هستند رسیدن به موفقیت را یاد میگیرید هنگامی که اعتماد بهنفستان افزایش یافت به دیگران برای کسب اعتماد بهنفس کمک کنید.
تجربه
هنگامی که کاری را با موفقیت انجام میدهیم اعتماد بهنفسمان برای انجام مجدد کارهای مشابه افزایش مییابد اما کسب تجربه و قدم اول را برداشتن سخت است. گاهی تصور شروع کاری جدید، بدتر از انجام دادن آن است در این مرحله، آمادگی، یادگیری و مثبتنگری موثر هستند. کارها را به بخشهای کوچکتر و قابلدستیابی تقسیم کنید یعنی اهداف خاص، قابلدسترس، واقعبینانه و با زمان مشخص تعیین کنید.