خرداد
مسائل و مشکلات زندگی
- admin
- 30 خرداد 1398
- بدون نظر
انشتین میگه: فکری که مساله رو به وجود آورده نمیتونه مساله رو حل کنه بلکه باید با یه فکر دیگه اون مساله رو حل کرد.
یاد گرفتن مهارتهای حل مسأله و تصمیمگیری بر رابطه احساسی که نسبت به خودمان و دیگران داریم تأثیرگذار است. با کمک حل مسأله، درک درستتری از تواناییهایمان به دست میآوریم و اعتماد به نفسمان بیشتر میشود. این مهارت بهداشت و سلامت روان را هم بالا میبرد و انگیزه افراد را برای مراقبت از خود و دیگران و پیشگیری از بیماریهای روانی، مشکلات بهداشتی و رفتاری افزایش میدهد
از نظر روانشناسها بهترین رویکرد برای برخورد با مسائل این است: مهم نیست دلیلش چه بوده، باید بپذیریم که با این مشکل روبهرو شدهایم و حالا باید حلش کنیم. فقط به این ترتیب میشود وارد مرحله دوم، یعنی تعریف مشکل شد. البته این کار زیاد هم آسان نیست. آدمها وقتی دچار مشکل میشوند آرامش معمولشان را از دست میدهند و فکرهایی به ذهنشان میرسد و واکنشهایی نشان میدهند که باعث میشود ناراحتیشان بیشتر شود و نتوانند مشکل را بپذیرند.
شاید شما هم این احساسات را تجربه کرده باشید:
سرزنش خود: این احساس، عزت نفس و اعتماد به نفس فرد را پایین میآورد و تشویش و ناراحتی او را بیشتر میکند.
سرزنش دیگران: این کار غیر از متهم کردن دیگران و ایجاد کینه و خشم حاصل دیگری ندارد و فقط احساسات منفی را تشدید میکند.
دنبال مقصر گشتن: بهتر است قبل از هر کاری به مشکلی که پیش رویتان است فکر کنید و بعد از حل آن دنبال مقصر بگردید. در حوادث و بحرانها هم از همین روش استفاده میشود؛ مثلا وقتی یک آتشسوزی اتفاق میافتد ابتدا آتش را خاموش میکنند و بعد به جستوجوی مقصر میروند.
به دنبال عامل یا علت مشکل گشتن: بهتر است اول مشکل را از جلوی پایتان بردارید و بعد علتها و عوامل آن را بررسی کنید. مثلا وقتی در یک شهر سیل میآید ابتدا خسارات را برطرف میکنند و بعد به دنبال عامل آن میگردند.
یعنی من مثلا در سن ۶۶ سالگی یک نوع مشکل دارم،در ۳۰ سالگی مشکل دیگری داشتم. و الان آن مشکل دیگر برای من مشکل به شمار نمیرود.چون حرکت میکنم،موانعی سر راهم پدیدار میشود که آنها را باید حل کنم؛ باید ازآنها عبور کنم. اسم این موانع را می گذاریم «مشکل».مشکل در حقیقت نشانۀ زنده بودن و حرکت داشتن است؛ نه باید از آن وحشت کرد و نه احتراز و دوری یا فرار. مشکل، واقعیت زندگی است؛ از آن لذت ببرید! در حقیقت، خودِ زندگی است.
تواناییهای ماست که بزرگی یا کوچکی مسئله را تعریف میکند.
چیزی که برای کسی مشکل است، برای شخصی دیگر ممکن است خندهدار باشد.
چیزی که برای کسی خندهدار است، برای دیگری ممکن است مُهلک و کُشنده باشد.
در یک تحقیقات خیلی زیبا آمدند این مساله رو بررسی کردند دیدند شطرنج بازها هنگام شطرنج بازی سعی می کنند راهکارهای جدیدی پیدا کنند اما چشمشون هنوز تو مسیرهای قدیمی سیر می کنه. می خوان راهکار جدید پیدا کنند اما چشمشون یک چیزه دیگه میگه. اگر می خوای توی شطرنج بازی زندگیت موفق باشی و شطرنج زندگیت رو مدیریت کنی قطعا باید جور دیگه ای فکر کنی. به مسیرهای جدید زندگیتون فکر کنید تا بهتر و راحت تر مسا ئل تون رو حل کنید.