رها نمودن عصبانیت به روش مثبت
25
خرداد

هر شخصی در طول زندگی بارها و بارها با عصبانیت دست و پنجه نرم کرده است. خشم یک احساس حقیقی و درونی وجود آدمی است. زمانی که خشم و عصبانیت را در سطوح خارجی بروز ندهیم، تخلیه صورت نمی گیرد. در این صورت فرآیند رشد آن درون بدن به شکل بیماری های جسمی یا اختلالات روانی بروز پیدا می کند.

احساس خشم و عصبانیت خیلی زیاد در ما رخ می دهد. زمانی که عصبانی هستیم و فکر می کنیم حق بروز آن را نسبت به شخص یا اشخاص مورد نظر خود نداریم، این خشم را به درون خود می بریم و سبب به وجود آمدن انزجار، تندخویی یا افسردگی خواهیم شد. بنابراین بهترین راه این است که در زمان وقوع به نوعی با آن کنار بیاییم.

راههای از بین بردن خشم و برطرف کردن احساس خشم و عصبانیت به روش های مثبت وجود دارد.

۱ – یکی از بهترین راه ها صحبت کردن آزادانه و راحت با کسی است که ما را عصبانی کرده است. این گونه تا حدود زیادی می توان عصبانیت را خنثی کرد. مثلا می توانید به او بگویید «تو مرا عصبانی کرده ای چون …». اما نکته ای که باید به آن بسیار اهمیت دهید این است که در این مواقع فریاد زدن تنها باعث ثبات وجود خشم و عصبانیت در بدن شما می شود. اکثر به این دلیل عصبانی می شویم که فکر می کنیم نمی توانیم آزادانه با دیگران صحبت کنیم.

۲ – دومین راه برای بیرون کردن خشم و عصبانیت از وجود خود این است که مقابل آینه بایستید و در حالی که در فکر خود شخص خطاکار را مجسم کرده ایم، مطلب را به او توضیح دهیم. برای این کار مکان آرام و ساکتی را پیدا کنید که در آن کسی مزاحم شما نشود. اگر دیدید با این روش نمی توانید ادامه دهید، روی بینی یا دهان خود تمرکز کنید و خودتان را ببینید. یا تصور کنید که شما در آینه، همان کسی هستید که باعث عصبانیت تان شده است.

لحظه عصبانیت را به یاد آورید و اجازه دهید تا خشم از درون شما خارج شود و خود را بروز دهد. دقیقا آن موضوعی که باعث خشمگین شدن شما شده است را برایش توضیح دهید و تمام خشم و عصبانیت درونی خود را نشان دهید. مثلا می توانید به او بگویید:

  • از دستت عصبانی شدم چون …
  • مرا آزار دادی چون
  • از تو دلگیرم چون …

سپس بدین روش احساسات خود را بیرون بریزید. اگر فکر می کنید باید حرکتی فیزیکی انجام دهید تا خشم خود را خالی کنید، در آن صورت بالشی برداشته و آن را بزنید. از این موضوع نگران نباشید چون طبیعی است. با وجود این، زمان زیادی احساسات را در خود محبوس کرده اید. هیچ وقت در این مواقع احساس گناه یا خجالت نکنید. به خاطر داشته باشید که احساسات افکار عملی ما هستند. آن ها به دنبال هدفی مشخص هستند و زمانی که شما به آن ها اجازه ی خروج از ذهن و بدن و ورود به دنیای ماده را می دهید، در اصل فضای جدیدی در خود ایجاد کرده اید که نویدبخش تجربیات جدید می باشد.

کسانی که شما را عصبانی کرده اند را ببخشید

کسانی که شما را عصبانی و ناراحت کرده اند را از صمیم قلب ببخشید. بخشش، عملی آزادی بخش برای شماست. زیرا شما هستید که از آن سود خواهید برد. اگر نتوانید در انتهای تمرین، شخص موردنظر را کاملا ببخشید، در این صورت تمام کارهایی که انجام داده اید، تلقین های منفی تلقی می شوند که بر اساس قانون جذب به هیچ وجه برای شما مفید و حیات بخش نخواهند بود. به همین خاطر همواره بین رها کردن خشم های کهنه و تغییر شکل دادن آن ها تفاوت عمده ای وجود دارد.

برای رها کردن عصبانیت نقاشی یا طراحی کنید

یکی دیگر از راه های مناسب رها کردن عصبانیت، بیان احساسات به وسیله نقاشی و طراحی کردن با آن دستی است که برای نوشتن از آن استفاده نمی کنید. در این شرایط خلاقیت و ابتکار شما موجب فوران شدن احساسات و تخلیه روحی شما شده است. در نتیجه از عصبانیت و خشم شما به شدت می کاهد. این تمرین را انجام دهید و مطمئن باشید که برای رهایی از عصبانیت و خشم بسیار مفید است.

عصبانیت خود را با قدرت برتر درون خویش از بین ببرید

به خاطر داشته باشید که همواره با قدرت برتر درون خود ارتباط برقرار کنید. به درون خودتان رجوع کرده و مطمئن باشید که برای کنترل خشم و عصبانیت شما راه حلی پیدا خواهید کرد. در این موقعیت ها عبادت و مراقبه بسیار مفید است و بر اساس قانون جذب شما را در کنترل خشم و از بین بردن احساسات منفی یاری خواهد کرد.

همواره سعی کنید عشق و دوست داشتن خود را به دیگران نشان داده و آن را بروز دهید؛ آن گاه خواهید دید که بر اساس قانون جذب این احساسات مثبت عشق و دوست داشتن، چطور به سادگی ناملایمات و ناهماهنگی های درونی و بیرونی شما را حل خواهد کرد. همواره به برقراری هماهنگی در وجودتان امیدوار باشید.

برای کنترل خشم  و ایجاد احساس مثبت و خوشحال بودن که می‌توانید وقایع منفی را تحمل پذیر کنید.

۱. با ورزش آرام شوید

یک راه خوب برای کاهش تنش، فعالیت بدنی است. از عصبانیت‌تان به‌عنوان سوختی برای زندگی سالم‌تر استفاده کنید.

فعالیت‌های مختلف را امتحان کنید و ببینید کدام‌ یک در آرام کردن عصبانیت‌تان مؤثرتر هستند. بعضی از افراد ورزش‌های تهاجمی مانند کیک بوکسینگ یا دویدن را ترجیح می‌دهند، درحالی‌که بعضی دیگر فعالیت‌های آرام‌تری مانند پیاده روی ، باغبانی، یا تمیز کردن را مؤثرتر می‌دانند.

۲. واکنش‌تان را به‌تأخیر بیندازید

اگر در وضعیتی هستید که امکان ابراز سریع عصبانیت‌تان وجود ندارد، نفس عمیق بکشید. در موقع بازدم، تا ده بشمارید یا عبارتی را که در آرام‌کردن‌تان کمک می‌کند تکرار کنید. این کار را انجام دهید تا دوباره تمرکز خود را به ‌دست بیاورید.

۳. حواس خودتان را پرت کنید

اگر توجه‌تان را به جای دیگری مشغول کنید، این کار به شما کمک می‌کند تا روی زمان حال متمرکز شوید و احساسات‌تان را مرور کنید.

به یک خاطره‌ی خوب فکر کنید، کتاب بخوانید یا در مکانی که در آن شاد هستید حضور پیدا کنید.

۴. وضعیت را بررسی کنید

اگر به‌ خاطر چیزی که خارج از کنترل شماست، به‌ شدت عصبانی هستید، مثل ازدست دادن ارتقای شغلی در رقابت با همکارتان، پیش از هر گونه واکنشی، این وضعیت را بررسی کنید. و رای آنچه اتفاق افتاده را ببینید و فکر کنید چرا چنین شده است. اعمال طرف مقابل را نادیده بگیرید و سعی کنید بفهمید از انجام آن کار چه نیتی داشته است؛ بیشتر اوقات طرف مقابل قصد آزار دادن شما را ندارد.

همیشه شرایط خاصی وجود دارد که ممکن است شما از آن بی ‌خبر باشید، یک رابطه‌ی علت-معلولی؛ باید از زوایای مختلف به این موقعیت نگاه کرد. هیچ چیزی مانند منطق، عصبانیت را ازبین نمی ‌برد.

اگر بعد از انجام این کار هنوز هم عصبانی هستید، ببینید دیگران در چنین موقعیت‌هایی چگونه عمل کرده‌اند؛ سعی کنید شما کسی باشید که بعد از بیرون آمدن از این موقعیت به فرد بهتری تبدیل شده باشید.

۵. قبل از هر اقدامی فکر کنید

اگر کسی به شما خیانتی کرده، احتمالا نخستین کاری که به ذهن‌تان می‌رسد این است که با او روبه‌ رو شوید و خشم درونی خودتان را ابراز کنید.

اما توصیه می ‌کنم پیش از مواجه شدن با آن شخص، گامی به عقب بردارید و وضعیت موجود را ارزیابی کنید؛ شاید این فقط یک شایعه است! اصلا فکر می‌کنید چنین چیزی از طرف مقابل‌تان برمی‌آید یا از او بعید است؟ وقتی با او مواجه شدید چه خواهید گفت؟ چه چیزی می ‌خواهید بدانید؟

تمام گزینه‌های ممکن را جلوی خود بچینید و به تک ‌تک‌ شان نگاه کنید؛ قبل از اینکه تمام گزینه‌های ممکن را بدانید، اجازه ندهید ذهن‌تان به صورت خودکار بدترین گزینه را انتخاب کنید.

اگر تمام عصبانیت‌های گذشته که از این شخص را داشته‌اید به خاطر بیاورید و همه را به هم وصل کنید، مسلما خیلی بیشتر عصبانی می‌شوید و اگر در لحظه با طرف مقابل‌تان روبه ‌رو شوید دعوای بزرگ‌تری هم خواهید داشت.

۶. موسیقی گوش کنید

به چند دلیل، موسیقی یکی از بهترین چیزهایی است که در انبار مهمات مقابله با عصبانیت‌تان دارید:

  • گوش کردن به موسیقی‌هایی با ریتم تند که با حس‌وحال‌تان سازگاری داشته باشد، فرصتی فراهم می‌کند تا به‌ صورت مؤثری با احساسات خود کنار بیایید.
  • گوش کردن به موسیقی‌هایی با ریتم آهسته ‌تر اجازه می‌دهد که سرعت فرایند تفکر خود را کاهش بدهید و آرام شوید.
  • وقتی چیزهای جزئی اعصاب شما را تحریک و حواس‌تان را پرت می‌کنند، بالا بردن صدای موسیقی باعث می‌شود بتوانید جریان فکری‌تان را از آن چیزهای اعصاب‌خردکن منحرف کنید.
  • گوش دادن به آهنگ‌هایی که متن‌شان درمورد تجربه‌ای است که در حال گذراندنش هستید، به ‌نوعی مانند این است که تجربه‌ خود را از زبان فرد دیگری می‌شنوید و این باعث می‌شود که دید کلی‌تری نسبت به آن موضوع پیدا کنید.

باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید از موسیقی برای کنار آمدن با عصبانیت استفاده کنید یا پرت کردن حواس خودتان از آن، بعد هم دکمه‌ی پخش را بزنید.

۷. کارهای آرامش‌بخش انجام دهید

از چه فعالیت‌هایی بیش از همه لذت می‌برید؟ کدام‌ها به شما آرامش می‌دهند؟ آیا فعالیت‌هایی هستند که عاشق‌شان باشید اما هرگز فرصت انجام‌شان را پیدا نکرده‌اید؟

با چیزهایی که انجام‌شان را دوست دارید، دوباره ارتباط برقرار کنید. انجام کاری که از آن لذت می‌برید باعث می‌شود احساس کامیابی کنید و این حس کامیابی به‌ طور خودکار تمایل‌تان به عصبانیت را کاهش خواهد داد.

۸. از عصبانیت برای تغییر بهره ببرید

روی عصبانیت‌تان سوار شوید، نگذارید عصبانیت از شما سواری بگیرد.

 

برگرفته از کتاب:

قدرت در درون ماست نویسنده لوئیس ال هی عبدالرسول دیو سالار

 

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
برچسب ها:
نظرات
مطلع شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x