تبدیل رنج به آرامش
22
اردیبهشت

تبدیل رنج به آرامش

ذهن‌‌ آگاهی می‌گوید به هرآنچه از راه می‌ رسد توجه کنید، ولی خودتان را زیادی در دام افکار نیندازید. چقدر می‌توانیم به این روش مطمئن باشیم؟

بخش بزرگی از درد و رنج انسان ها غیر ضروریست، اما تا زمانی که ذهنی کنترل نشده زندگی فرد را در اختیار دارد، توسط خود شخص ایجاد می شود. دردی که اکنون به وجود می آورید همواره نوعی عدم پذیرش است؛ نوعی مقاومت نا آگاه در برابر آنچه که هست.

مقاومت در سطح افکار، شکل داوری به خود می گیرد و در سطح عواطف به صورت نوعی احساس منفی ظاهر می شود. شدت درد بستگی به میزان مقاومت در برابر لحظه “حاضر” دارد و این خود متکی به آن است که شما تا چه حد خود را با ذهن یکی می دانید، ذهن همواره در پی آن است که “حال” را انکار کند و از آن بگریزد و به عبارت دیگر هر چه خود را بیشتر از طریق ذهن بشناسید، بیشتر رنج می برید.

هر گاه مصیبتی پیش می آید و مشکلی جدی پدیدار می شود مانند بیماری، نقص عضو، ناتوانی، از دست دادن خانه و دارائی و هر نوع هویت اجتماعی، به هم خوردن رابطه ای نزدیک، مرگ یا درد و رنج عزیزی، یا مرگ قریب الوقوع خودتان، بدانید که این پیشامد ها جنبه ی دیگری نیز دارد و شما فقط یک گام با رویدادی شگفت آور فاصله دارید: این گام تسلیم نام دارد.

برای تبدیل رنجش به آرامش: نخست هر لحظه به حقیقت آن تسلیم شوید. با دانستن این نکته که آنچه که هست نمی تواند نباشد – زیرا هم اکنون هست – به آنچه هست پاسخ مثبت بدهید و آنچه را که نیست بپذیرید. آنگاه آنچه را که باید و برای آن شرایط لازم است انجام دهید. پس از آنکه در حالت پذیرش قرار گرفتید، دیگر هیچ نوع احساس منفی رنج و اندوه ایجاد نمی کنید و در حالت عدم مقاومت، سبکی، وقار و رها از تلاش و تقلا زندگی میکنید.

اما اگر نمی توانید آنچه را در بیرون هست بپذیرید، آنچه را در درون هست بپذیرید. اگر وضعیت بیرونی برایتان غیر قابل قبول است، وضعیت درونی را قبول کنید. این به آن مفهوم است که در مقابل درد مقاومت نکنید و اجازه دهید درد وجود داشته باشد. به اندوه، نا امیدی، ترس، تنهایی، و هر شکلی که رنج به خود گرفته است، تسلیم شوید. بدون برچسب زدن آن را تماشا کنید و در آغوش بگیرید. آنگاه ببینید که معجزه تسلیم چگونه رنج عمیق را به آرامش عمیق تبدیل می کند.

نگرش خود را تغییر دهید

اولین توصیه برای مقابله با سختی های زندگی تغییر نگرش است. در این صورت نیمی از راه را رفته‌اید. ذهنیت ما نسبت به تمامی موضوعات و پدیده‌ها عامل تعیین کننده‌ای در پذیرش یا رد آن‌ها محسوب می‌شود. ذهن می‌تواند از یک موضوع کوچک مشکلات بزرگی را بسازد که قابل حل شدن نباشند. در واقع این ذهن ماست که از کاه کوه می‌سازد.
برای هیچ‌کس زندگی آنطور که می‌خواهد پیش نمی‌رود. همه به نوعی با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند. اما آدم‌هایی که توانایی بیشتری برای مقابله با سختی زندگی دارند، ذهن بزرگتر و باظرفیت‌تری دارند. آن‌ها قدرت پذیرش هر مشکلی را دارند و از آن کوه نمی‌سازند.

ذهن بزرگترین مانع موفقیت است

درد و رنج زندگی فقط با ذهن ما احساس می‌شود. این گوشت، پوست یا استخوان نیست که طعم رنج و درد را می‌چشد. بلکه این ذهنیت ماست که همه چیز را برایمان تعریف می‌کند. پس نباید به آن اجازه دهیم از مشکلات کوچک و پیش پا افتاده، درد و رنج بی‌پایان برایمان بسازد. ذهن بزرگ‌ترین دشمن ماست که باعث می‌شود ما را به فردی ناتوان تبدیل کند.

به گفته‌ی بزرگی تا زمانی که دشمن درون ما را از پا نیندازد، دشمن بیرون نمی‌تواند هیچ کاری کند. پس برای تبدیل درد و رنج به قدرت و موفقیت، ابتدا باید از تفکرات و ذهنیت خود شروع کنیم. زندگی وقتی سخت می‌شود، باید تلاش بیشتری کنیم تا بر سختی های آن غلبه کنیم. اما برای غلبه باید ذهن با ما همراهی کند. جسم مثل یک برده است که اسیر ذهن می‌شود. در واقع ذهن و فکر را باید پادشاه بدانیم که جسم را به بردگی می‌کشد.

تا زمانی که فکر و ذهن ما آزاد باشد، جسم حتی با وجود بردگی به نتایج مثبت می‌رسد. اما وقتی ذهن و فکر ما دربند افکار منفی و مزاحم باشد، جسم هم به نوعی درگیر این موضوع می‌شود. استرس، اضطراب و تشنجش نتیجه‌ی همین افکار منفی است که جسم را گرفتار می‌کند و به دنبال آن انواع بیماری‌ها به سراغ‌مان می‌آید. پس برای رهایی ذهن باید افکار منفی را به افکار مثبت تبدیل کنیم.

با سختی های زندگی تجربه کسب می‌کنید

برای تبدیل افکار منفی به مثبت  لازم است که ابتدا روی دیگر سختی زندگی را هم ببینیم. درست است که مشکلات گاهی ما را از پا می‌اندازد. اما در مقابل ما تجارب زیادی هم بدست می‌آوریم. این تجارب باعث رشد شخصیت می‌شود و قاعدتاً چشم و گوش ما را در برابر سختی‌های آینده باز می‌ کند.

۵ نکته‌ی قابل توجه که می‌خواهیم آنها را با هم یاد بگیریم:

۱ . نسبت به افکارتان آگاه باشید

افکار، ماهیت خارجی به خود می‌گیرند. پس بهترین‌ها را انتخاب کنید.

۲ . برای جذب انرژی مثبت همیشه مراقبه انجام دهید

حتی اگر یک دقیقه زمان دارید، سکوت کنید. مراقبه به زمانی گفته می‌شود که به نیروی برتر و مقصود خود متصل می‌شوید.

۳ . برای جذب انرژی مثبت از محیط خانه‌تان آگاه باشید

شما بیشتر وقت خود را در خانه‌تان هستید که بر ارتعاش شما اثر می‌گذارد. انرژی خانه‌تان را با انتخاب فنگ شویی افزایش دهید.

۴. تمرین کنید که تصادفی به دیگران مهربانی کنید و در پیِ عوض آن نباشید

به کسی که وضعش از شما بدتر است مقداری پول بدهید. آن را از عطوفت عمیقِ درونی‌تان انجام دهید.

۵ . برای جذب انرژی مثبت، مهربانی و بخشش را تمرین کنید

بخشش و گذشت نسبت به فردی که به شما صدمه زده، سخت‌ترین کار است . افکار انتقام‌جویی ارتعاش کمی دارند و مانع جذب انرژی مثبت می‌شوند. اما بخشش دارای ارتعاش بالایی است. افکار بخشش درباره‌ی شخصی در گذشته ارتعاش شما را افزایش می‌دهد.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله
برچسب ها:
نظرات
مطلع شدن از
guest
1 دیدگاه
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ashraf
Ashraf
4 years ago

بسیار عالی ممنون از شما که قدرت ذهن رو توصیف میکنید

1
0
Would love your thoughts, please comment.x